DemonsOfHelL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GÖRSEL SANATLAR

Aşağa gitmek

GÖRSEL SANATLAR Empty GÖRSEL SANATLAR

Mesaj  poseidon87 Paz Tem. 05, 2009 7:19 pm

Görsel sanatlar eğitiminin konusu; algılama, düşünme ve bedensel eylemlerin de katıldığı, süreç içerisinde kendini ifade etme şeklidir. Öğrenciler bireysel yeteneklerini, estetik ve eleştirel yönlerini keşfederek, orijinal çözümler bulurlar. Sanata farklı bir gözle bakarak, kültürler arası farkındalığa duyarlı, özgüven duyguları gelişmiş bireyler olarak yetişirler. Irmak Okulları'nda Görsel Sanatlar eğitimi almış bir öğrenci, mezun olurken; Özgün düşünme, üretme ve deneme kapasitelerini geliştirmiştir. Estetik duygusunun gelişmesiyle, sanat ve tasarımla ilgili olarak bilinçli estetik yargılar üretebilir. Sanatsal yaratma hazzını duyar, sanatçıyı takdir eder. Görsel sanatlarda kullanılan yöntem ve teknikleri bilir ve kullanır. Müzeleri, sanat galeri ve akademilerini gezmiştir. Röprodüksiyon çalışması yaparak, sanat akımlarıyla birlikte Türk ve dünya sanatçılarını incelemiştir. Okulumuzda sanat eğitimi programları hazırlanırken, derslerimizi destekleyen sanat etkinliklerine yoğun bir şekilde yer verilmektedir. Bu etkinliklerin en önemli kısmını sanatsal geziler oluşturmaktadır.
Sanat fuarları, bienaller, sanat galerileri, sanat atölyeleri, müze ve güzel sanatlar akademilerine düzenlenen gezilerde öğrencilerimizin, sanat eserlerini yakından görerek tanımalarına, bu eserlerin özgünlüğünü, görsel algılama deneyimini yerinde ve ilk elden görerek yaşamalarına olanak sağlanmaktadır.Irmak Okulları'nda Görsel Sanatlar dersleri iki bölüm halinde işlenmektedir. Resim dersi haftada 1 saat , İş Eğitimi dersi haftada 2 saattir. Görsel Sanatlar derslerinde; desen bilgisi ve görsel algılama, resimde şekil ve yüzey, kompozisyon, renk, resim teknikleri, üçboyutlu çalışmalar, baskı çeşitleri, mozaik, vitray, alçı, dekoratif boyama, batik, ipek boyama, kil, fimo, ebru gibi, farklı bakış açıları sunan ve öğrencinin yaratıcılığını geliştiren çalışmalar yapılmaktadır.
Bu çalışmalar sırasında öğrenciler her yaş seviyesine uygun olarak eser incelemesi yapıp, sanatçıları tanırlar.
GÖRSEL SANATLAR GALERİSİ (ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARI) GÖRSEL SANATLAR DERSİ KONU BAŞLIKLARI DESEN BİLGİSİ Kağıt üzerine, kompozisyon kurallarına uygun olarak formları yerleştirip çizebilme; çizerken füzen, resim kalemleri, pastel boya, mürekkep kullanarak ışık ve gölge ile lekesel değerleri verebilme amaçlı çalışmalar yapılır. ŞEKİL VE YÜZEY Formları yüzey üzerine düzenlerken, kompozisyon bütünlüğüne dikkat eder. Çalışmalarında renkli fon kağıtları, kumaşlar, tel, alçı ve atık malzemeleri kullanır. KOMPOZİSYON Resmin elemanlarından biri olan kompozisyonu oluştururken çizgi, leke, oran–orantı, perspektif, doku, renk gibi unsurları çalışmalarında kullanır. RENK VE RESİM TEKNİKLERİ
Ana ve ara renkleri tanır. Sıcak-soğuk, zıt, armonik, nötr renkler tonlama, ritm, nüans özelliklerini görür. Başlangıç olarak renk, ışık ve kompozisyonu bir arada kullanmayı öğrenir. Kağıt ve tuval üzerine teknik olarak akrilik, kuru, ispirtolu ve pastel boya ile soyut, figüratif ve yaratıcı çalışmalar yapar. ÜÇBOYUTLU ÇALIŞMALAR Farklı materyallerle üçboyutlu düşünmeyi sağlayarak yeni tasarımlar oluşturur.
BASKI ÇALIŞMALARI Serigrafi (ipek baskı), Şablon baskı, Mono baskı ve Linol baskıyı yaş seviyelerine göre kullanarak baskı tekniklerini tanır ve özgün tasarımlar yapar. MOZAİK VE VİTRAY Mozaik ve vitrayın sanat tarihi içerisindeki gelişimini görür. Kültürler arası farkındalığı sağlamada bir araç olarak kullanır ve bunu çalışmalarına yansıtır. ALÇI Yüzey düzenlemede bir araç olarak kullanıp, çeşitli kalıplar ile tekniklerini uygular. Üçboyutlu çalışmalarda dış yüzeyi şekillendirir. DEKORATİF BOYAMA Farklı objeler üzerinde dekoratif boyama amaçlı yapılan, ahşap, polyester malzeme üzerine doku, renk efektleri, dekupaj teknikleri kullanılan bezeme çalışmalarıdır.
poseidon87
poseidon87

Mesaj Sayısı : 287
Kayıt tarihi : 03/07/09
Yaş : 37
Nerden : ADANA

https://demonsofhell.yetkin-forum.com/

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz